чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    
 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

 

СМИ

 

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 

  Разделы сайта

 

 

  Справка

 

  Курсы валют

 
 

  Черкасские новости

 
 

  Товары и Услуги г. Черкассы и Черкасской области

 
 

  КУЛЬТУРА, ИСКУССТВО, ДОСУГ :: ЧЕРКАССЫ

 

Областная филармония г. Черкассы

 
Адрес: г. Черкассы, ул. Крещатик, 196
Телефоны: (0472) 373056
Факс: (0472) 451184
Мобильный:
E-mail:
Интернет-сайт:
ICQ:
Skype:
Лицензии:
 

 

Категория: Культура, искусство, досуг

Вид деятельности: Концертные залы, филармония

Описание предоставляемых услуг: Черкаська обласна філармонія створена 1.06.1955 року виконкомом Черкаської обласної ради депутатів трудящих, на виконання постанови Ради Міністрів УРСР № 622 від 14. 05. 1955 року. З 1982 р. до 2012 р. філармонію очолював Антанас Петраускас, нині заслужений працівник культури України.

У різні роки в Черкаській обласній філармонії працювали: народний артист України, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, перший лауреат премії ім. Д. Луценка Анатолій Пашкевич, народна артистка України, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня Ольга Павловська, Герой України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка, народна артистка України, кавалер «Ордена княгині Ольги» ІІІ ступеня Раїса Кириченко, лауреат республіканських конкурсів майстрів художнього слова Юрій Смолянський, народна артистка України, кавалер «Ордена княгині Ольги» ІІІ ступеня Валентина Саввопуло, народний артист України, художній керівник і головний диригент Черкаського народного хору 1976 – 1987 роки Євген Кухарець.

За піввіку у залі Черкаської обласної філармонії виступали сотні знаменитих артистів України та зарубіжжя: Анатолій Солов'яненко, Едіта П'єха, Пилип Кіркоров, Евгеній Леонов, Махмуд Есамбаєв, Йосип Кобзон, Олександр Малінін, Софія Ротару, Марія Кодряну, Євгеній Моргунов, Лев Лещенко та багато інших.

Перелік мистецьких колективів і окремих виконавців.

Лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Черкаський академічний заслужений український народний хор створений у травні 1957 року пройшов яскравий творчий шлях. Черкаський народний хор увібрав у себе мелодику, дух і слово українського пісенного мистецтва і протягом півсторіччя підняв його на найвищі вершини. З перших років свого існування він заявив про себе як самобутній, неповторний пісенний колектив, що черпає своє натхнення з народних джерел, збагачує перлини співочого фольклору, мистецтвом, класики. Під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Леоніді Трофименка, нинішнього художнього керівника та головного диригента хору, керівника оркестру Олексія Колесника, балетмейстера Миколи Котельнікова істинно народний колектив хору здійснює нові виступи, вражаючи високою майстерністю, відданістю колективу, втіленням народних українських традицій на сценах України, великих і малих міст інших держав.

У різні роки творчої діяльності його керівниками та головними диригентами були: Микола Кущ, Андрій Хмара, Володимир Конощенко, Анатолій Пашкевич, Євген Кухарець, Петро Савчук, Олександр Стадник, Анатолій Авдієвський.
Кількісний склад хору – 61 особа.
Художній керівник і головний диригент , заслужений діяч мистецтв України Трофименко Леонід Миколайович, директор-розпорядник хору, заслужений працівник культури України – Юрович Зиновій Васильович – тел. 45-01-16.

У 1983 році в Черкаській обласній філармонії створено ансамбль «Росава». Перші солісти – Раїса Кириченко, Ольга Павловська, заслужена артистка України Тетяна Халаш, заслужені працівники культури України подружжя Діана та Василь Матющенки, незмінний керінвик ансамблю заслужений артист України Микола Миколайович Петрина, лауреат міжнародних фестивалів, відомий як віртуоз виконавець гри на народних інструментах. Основу репертуару складають українські народні пісні, твори сучасних композиторів України. Поряд з пісенним репертуаром ансамбль виконує інструментальні твори, в основі яких обробки народних мелодій України, Молдавії.
Кількісний склад ансамблю – 13 осіб. На сьогоднішній день солістками ансамблю є народна артистка України Ольга Калина і заслужена артистка України Олена Варич.

У 1983 році створено тріо бандуристок «Вербена». Колектив було створено професором Національної музичної академії Сергієм Баштаном, з 1988 року це тріо бандуристок працює в Черкаській обласній філармонії. Це лауреати і переможниці численних конкурсів, народні артистки України Лідія Занчківська, Людмила Ларікова, Ольга Калина. «Вербена» побувала на гастролях в усіх областях України, в Молдові, Сибіру, на Далекому Сході, в Казахстані, в Москві, часто брала участь у святкових концертах в Києві, у фестивалях «Осіннє золото», «Київська весна», в Міжнародному Шевченківському святі. ЇХ бандури звучали в Австрії, в Йорданії, в Чехії, на Кубі, у Польщі, в США, в Нікарагуа, Лаосі і завжди виступи тріо проходили з великим успіхом.

Кожну учасницю тріо природа обдарувала чарівним за красою і виразністю голосом. Лірико-колоратурне сопрано Людмили Ларікової, драматичне Лідії Зайнчківської і меццо-сопрано Ольги Калини утворюють неповторне акордове звучання, емоційна виразність і образна сценічна завершеність роблять виконавський діапазон одного з провідних творчих колективів України напрочуд широким і багатогранним. На державному телебаченні України про тріо «Вербена» створено фільми: «Пісенне намисто», «Якось у «Проліску», «Літо зоряне». Артистки знімались у документальній стрічці В. Артеменка «Василь Симоненко».

Кількісний склад колективу – 3 особи. Нині Людмила Ларікова є солісткою філармонії, Ольга Калина солісткою ансамблю «Росава». На теперішній час «Вербена» працює в оновленому складі: народної артистки України Лідії Зайнчківської і артисток Наталії Мамалиги та Мар'яни Росновської.

Із 1972 року в Черкаській філармонії працює Тамара Власенко заслужена артистка України, майстер художнього слова, лауреат Всеукраїнського конкурсу читців ім. Лесі Українки. За час роботи Тамара Власенко не раз побувала на гастролях в усіх обласних центрах України та за її межами.

В її репертуарі 15 сольних програм за творами українських, російських, та західноєвропейських авторів, а саме: «Така її доля» - за творами Т. Шевченка, «Весни і хуртовини» - за творами Лесі Українки, «Я – син народу» - за вторами І. Франка, «Служили чесно ми меті» - за творами М. Олеся та О. Ольжича, «Скіфська Одісея» та «Маруся Чурай» - за творами Ліни Костенко, «Голгофа любові» - за романом С. Носаня, програми за творами Марини Цвітаєвої, К. Симонова, М. Нєкрасова та інші.
Слухачі знають Тамару Власенко як актрису високої сценічної культури і тонкого відчуття поетичного слова, яка виступає в своїх програмах у трьох якостях – автора сценарію, режисера та виконавиці.

У 1992 році створено камерний оркестр під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Олександра Дяченка. У складі оркестру 25 артистів.
Директор оркестру Бутов Володимир Григорович – тел. 45-01-61 .

Цей колектив є зіркою Черкаської обласної філармонії, яку шанують аншлагами вдячні глядачі. Активна концертна діяльність колективу, виступи в Києві, Полтаві, Кіровограді, Вінниці, в містах Франції, Польщі, Латвії та Литви, самобутність, емоційність та глибина звучання оркестру здобули високу оцінку багатьох відомих музикантів. Завдяки цьому були підготовлені спільні програми з народними артистами України Богодаром Которовичем, Ольгою Басистюк, Анатолієм Баженовим та Світланою Добронравовою, заслуженими артистами України Євгенією Басалаєвою та Надією Петренко, лауреатами міжнародних конкурсів Тарасом Осадчим (фагот), Андрієм Ільківим (труба), Розмуратом Арнакулієвим (труба), саксофоністом із США Майклом Леонардом.

Солісткою-вокалісткою цього оркестру, нині малого симфонічного, є випускниця Астраханської державної консерваторії Олена Мальцева.

Ключевые слова: Черкассы, филармония, концерты, спектакли, конкурсы, мероприятия

 

  Каталог фирм, предприятий, организаций г. Черкассы

 
WEB И IT-УСЛУГИ
АВТОМОБИЛИ, АВТОСЕРВИС
БЕЗОПАСНОСТЬ
ВСЁ ДЛЯ ДЕТЕЙ
ВСЁ ДЛЯ ПРАЗДНИКА
ГОСУДАРСТВЕННЫЕ ОРГАНЫ
ДОМАШНИЕ ЖИВОТНЫЕ
КУРЬЕРСКИЕ УСЛУГИ, ДОСТАВКА
БАРЫ, РЕСТОРАНЫ, КАФЕ
ЗНАКОМСТВА, СВАДЬБА
КУЛЬТУРА, ИСКУССТВО, ДОСУГ
МЕДИЦИНА И ОХРАНА ЗДОРОВЬЯ
РАЗВЛЕЧЕНИЯ, НОЧНЫЕ КЛУБЫ
РЕМОНТ И ОБСЛУЖИВАНИЕ
ОБРАЗОВАНИЕ, РАБОТА
ОБОРУДОВАНИЕ
СЕЛЬСКОЕ ХОЗЯЙСТВО
БЫТОВЫЕ УСЛУГИ
СМИ, ПОЛИГРАФИЯ, РЕКЛАМА
БЛАГОТВОРИТЕЛЬНОСТЬ
СПОРТ, АКТИВНЫЙ ОТДЫХ
СТРОИТЕЛЬСТВО И НЕДВИЖИМОСТЬ
ТЕЛЕКОММУНИКАЦИИ
СПРАВОЧНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
ТОВАРЫ ДЛЯ ДОМА И ОФИСА
ТРАНСПОРТНЫЕ УСЛУГИ
ТУРИЗМ, ОТДЫХ, ПУТЕШЕСТВИЯ
КРАСОТА, ЗДОРОВЬЕ
ФИНАНСОВЫЕ И ЮРИДИЧЕСКИЕ УСЛУГИ
ШОУ-БИЗНЕС
 

  Культура и искусство

 
Афиша Черкассы. Кино, театры, шоу, спектакли, выставки
 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Погода Черкассы

 
-5
°
C
-4°
-6°
Черкаси
Середа, 11
Четвер
-3° -6°
П’ятниця
-1° -5°
Субота
-1°
Неділя
+ -1°
Понеділок
+ -1°
Вівторок
+ +
Прогноз на тиждень
 

  Переводчик

 
 
с на